Animal remnantHemma hos Fredriks föräldrar har de en massa gamla fina saker, bland annat dessa djurkranium och den uppstoppade fågeln. Var bara tvungen att ta lite bilder idag när vi var där. Borde tagit med mig systemkameran men vi får nöja oss med iphonebilderna. 


Lucky


Upptäckte precis att jag vunnit ett set med tio ringar från Additstore genom en Facebook-tävling. Sju av ringarna är sådana där tunna ringar som jag velat ha hur länge som helst, samt de andra tre är lite bredare och det kommer bli så snyggt att matcha ihop. Happy gurl för detta!
Här hittar ni ringarna om ni också skulle va intresserade av att ha ett set. 
 

» So many voices in my head


 
Outdoor & Sarabanda ← Helt underbara låtar, ni kommer ångra er om ni inte lyssnar. 

Jag är som vanligt inte på humör för att sova när jag borde och har istället en massa ideér som poppar upp i skallen. Jag har fortfarande inte gått och lagt mig och klockan är strax halv 7. Känns förbannat illa. Imorgon ska jag förövrigt ta en dag off allt och städa mitt rum, göra lite DIY-grejer, träna för första gången på hur länge som helst och rita lite om det hinns med. 


Candy beauty

 
»Here's the beauty.
 

What have I become?

-
coast/shore/beach/seaside/bank

Trots att jag kanske egentligen inte borde vara ute så mycket i solen nu när jag käkar penicillin bestämde vi oss (mamma, jag & Fredrik) för att åka ut till Unda och fiska krabbor eftersom Fredrik aldrig gjort det tidigare. Han är för övrigt 33 bast, kändes som att det liksom var dags nu! Väl där ute fick vi tag på ett antal krabbor, varav en hade en mussla som satt fast på ryggen. Vi hjälpte stackarn att bli av med bördan och släppte sedan ut dem igen. Dessutom fick vi besök av en katt som var så otroligt kelig, social och så mysig. Är inte direkt van vid att se katter ute vid vattnet på det viset, tyckte det var så udda och roligt på samma gång. Det där är vad man kan kalla en riktig skeppskatt! 


Där fick ni också en bild på mig, så kry och grann som jag är. *host*

Vi hittade också en massa kroppsdelar från krabbor utspridda på klipporna. Antingen var det väl barn som tagit upp krabborna och sedan dragit isär de (ni vet ju hur barn är), eller om måsarna fiskat upp dem och ätit dem som middag. Vi bestämde oss för att göra någonting för att hedra deras minne, och där uppe ser ni resultatet. Inte för att vara ett creep och skrämma er totalt, men tog sedan med mig krabbdelarna jag fann hem. Tänkte försöka göra något fint av dem istället för att de ska ligga på klipporna och slutligen förstöras. Det kanske kan bli en kul inredningdetalj, eller något att använda till framtida photoshoots. 
 

Pretzeljesus

 


Blev inspirerad av the only and only, pretzeljesus.tumblr.com när jag skapade detta.
Hon är så sjukt perfekt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. 


In sickness and healthInatt fick vi ta bilen till akuten med mig för det kändes som att min trumhinna hade gått sönder. Dock var det "bara" en riktigt irriterad öroninflammation och jag äter nu sex såna där badboys på första bilden dagligen. Penicillinet gör att jag inte kan vara ute i solen, så dagen har spenderats framför Bob's Burgers. Någon som sett den serien? Den är så underbar. Waah. Förövrigt så roar jag mig med att fota random grejer i hemmet med min iPhone och äter glassar för att lindra förkylningen som också håller i sig. 
Hur ser er sommar ut? Säkerligen bättre än min iallafall.


She's sick but fashion


 
Var ute och gick en liten promenix förut trots förkylningen och visar på samma gång upp min jumpsuit jag fyndat på rean. Det kanske inte är det mest smickrande plagget alltid trots att den är väldigt stilren, men har absolut inget annat som sitter så skönt på som denna. 


BlackblessedPerfektion från blackblessed.com


Luck


 
James Blake – Overgrown

Mamma rotade runt i lite lådor här hemma och fann två av mina gamla halsband som bara legat och skräpat sedan jag var barn. Jag är helt såld på dem. Det ena är en turkosblå sten och det andra är det kinesiska tecknet för tur. 


Låt barn vara barn, för guds skull

Åh, när man tänker tillbaka. Jag minns så väl hur det var när man var liten. Man lekte, med eller utan alla dessa leksaker. Dockor, plastdjur, bilbanor och allt man kunde komma över. Sprang ute med vännerna och kom på de mest fantastiska lekarna. När man fick lov att vara just barn, och leka, på riktigt. Fick slappna av och vara sig själv, utan några påtryckningar från utsidan och någon press på hur man skulle "vara". Jag tänker på dagens ungdom (nu låter jag som en gamling, tjena tant) och blir så otroligt... ledsen. Förtvivlad. Tycker så synd om barnen födda 2000 och framåt (kanske även tidigare med) som växer upp i den absoluta dator- och smartphone-åldern. När man är ung är man så otroligt mottaglig för intryck just för att man själv håller på och växer upp och börjar den långa resan som handlar om vem man är, och man blir så påverkad av alla dessa saker som nätet har att erbjuda. Det finns inget stopp på vad som finns online, man kan verkligen finna det mesta. Och allt är ju såklart inte skadligt, men det finns ju sådant som är stämplat "barnförbjudet" och skadligt av en anledning. Och allt detta finns tillgängligt för dessa barn att ta in och lära sig av. Ser man någonsin 10-åringar leka med dockor nuförtiden? Eller bilar? Jag vet inte. Men det jag vet är att barn börjar sminka sig allt tidigare, eftersträvar en mognare klädstil och smak, allt för att se och verka äldre ut. De börjar dricka som ynglingar, vilket inte bara är skadligt, utan även rent ut sagt hemskt. Varför handlar allt om att bli äldre när man är ung? Och när man väl blivit gammal längtar man tillbaka till ungdomsåren. Den oskyldigheten, att bara få vara BARN. Well you know what, den oskyldigheten håller på att förstöras. Undrar bara hur det kommer bli längre fram i tiden, då det känns som att alltmer handlar om att man ska finnas online och alltid ha tillgång till ALLTING. 

Jag har en sådan hatkärlek när jag tänker på datorn, mobilen och internet. Ena stunden vet man inte hur man hade klarat sig utan det (google knows everything, och har räddad mig ett x antal gånger och sitter ofta med mobilen i handen) men i den andra vill jag bara skrota allt som har med DET att göra. Det kan ju låta ganska motsägelsefullt när jag sitter och skriver detta på en blogg, på nätet, men detta är det mest effektiva sättet nuförtiden att kunna nå ut till folk. Och jag menar inte att vi ska gå baklänges i tiden, man strävar ju alltid efter att utvecklas och då förhoppningsvis till det bättre. Men snälla, barn sitter nog mer och mer framför datorn och mobilen (hur många barn runt 10 är det inte nuförtiden som har Instagram? Facebook?) samt tvn och vid spelkonsoler. De förstår sig inte på att saker som de lägger ut kan skada dem, i framtiden, om inte tidigare. Jag kan erkänna att även jag som liten satt vid datorn och lärde mig saker, framförallt engelska som jag till stor del haft nytta av under min utbildning, och det är ju bara positivt ur den synvinkeln. Men allting är inte positivt. Verkligen inte. Jag har också sett mycket som man kanske egentligen önskar att man inte gjort. Det känns som att människor nuförtiden inte är lika rädda med vad de lägger ut. En status om hur mycket den och det drack i helgen, en nakenbild. Detta är inte alls lika farligt nu, som det var för 10 år sedan. 

Och åh, jag är så långt ifrån klar med detta ämnet. Det finns så många andra saker att tillägga. T.ex, alla dessa ideal som genomsyrar vår vardag. Och vem bedömer när en individ är mogen för en viss sak? Alla är olika, och alla mognar olika fort. Fast jag är fortfarande bara barnet, men låter äldre. Men det kanske är så, jag börjar ju trots allt bli vuxen. Ibland känner jag en sådan otrolig tyngd på mina axlar över saker som inte alls är mitt problem. Men om ingen annan tar hand om det, vem fan ska göra det då? Vem bryr sig, förutom jag? We're so ignorant. Och jag vet inte vad jag ville få sagt med detta. Bara ventilerar, som vanligt. Jag tänker så otroligt mycket, ibland för mycket för att det ska vara bra. 


Nina and friends

Min vän Nina har ett nystartat företag där hon säljer ekologiska/organiska egendesignade tygkassar som är helt underbara enligt min mening! Sneakpeek nedan ↓
 
Vem kan säga nej till en sådan mysig filur? Och hur ballt är det inte att varje tygkasse har ett alldeles eget nummer tryckt inuti?

Bilderna är lånade från hennes facebooksida, och just nu har hon en tävling där man kan vinna en kasse. In och gilla sidan, kolla in tävlingen eller beställ en egen, vetja! Nina and friends is the place ♥


I don't drink

I lördags följde jag med Amelia till en fest på Hönö med ett gäng goa människor och hade det så fruktansvärt trevligt. Kändes så bra att jag blev "accepterad" trots att jag inte dricker, att folk faktiskt är såpass öppensinnade att dem inte tog mig som en torrboll utan vågade lära känna mig iallafall. Men tycker det var fruktansvärt kul att folk inte trodde mig när jag sa att jag var nykter. "Men vadå, har inte du druckit? Inget alls? Trodde fan du var full ju." Vi sov över till söndagen (fast fick knappt sovit något ändå) och det blev en pizzafrukost på ön i den stekande solen. Förbannat skönt att komma iväg hemifrån och och hitta på grejer. Det enda negativa är att jag blev smittad och numer är hiskeligt förkyld, men känner ändå att det var värt det. 

Blev väldigt nyfiken nu; Är det någon mer här som säger nej till alkoholen? Jag dömer er absolut inte om ni dricker, det är ens personliga val i livet och ni får gärna säga om ni dricker med. Förväntar mig att det ska rulla på kommentarer i kommentarsfältet nu, så kanske jag får lite mer lust att blogga också!  
 

DisappearPlay me  ♫


kontakt 1 2 extra 3 4 5 6 7 8 9 11 mellanrum mellan 12 13 more 14 15 16 17 mer 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31